Overslaan en naar de inhoud gaan

Savita

Een prachtige omgeving, veel rust, zuivere lucht en boetseren in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Een combinatie waarin we vijf ochtenden en een middag, uit je hoofd en met lijf en handen in de klei. Er is een grote lichte ruimte met voor iedere deelnemer een ruime werkplek. Alles wat je nodig hebt is verzorgd en het bakken van je werk (in Winssen) is geregeld. Jij kunt je concentreren op je beeld. Er zijn vele mogelijkheden; je kunt werken naar aanleiding van een voorbeeld zoals een model, dat heeft zo zijn charme, het stimuleert de waarneming en leert meer te kijken naar wat je ziet in plaats van wat je weet. Je kunt je ook laten helpen door bijvoorbeeld een (druk-)mal om je beeld te maken. Maar intuitief of abstract kan natuurlijk ook.

Savita_2020
de witte zaal 2020

In 2023 organiseren we deze intensieve week in de eerste week van augustus. Savita, een oord voor 'natuurlijk leven en genezen', ligt in het dorp Niedersfeld op ongeveer 8 km van Winterberg in het mooie, beboste en bergachtige Sauerland. Een ideaal gebied om tot rust te komen en eindeloze natuurwandelingen te maken. Het centrum zelf is een park van ongeveer 3 ha grotendeels omringd door dichte bossen. Het hoofdgebouw ligt op een kruispunt van wandel- en fietspaden. Het is er stil en de lucht is zuiver (Niedersfeld is een officieel lucht-kuuroord).

Je kunt zondag 30 juli vanaf 15.00 uur bij Savita terecht om in alle rust aan te komen en de omgeving te verkennen. Om 18.00 uur is het avondeten; een broodmaaltijd met soep.

Ieder ochtend, maandag t/m vrijdag, is er les en in overleg werken we ook een keer een middag. De andere middagen en de avonden vul je zelf in. De lessen zijn gericht op jouw ontwikkeling en vooral op (leren) kijken. We sluiten de reeks op vrijdag af met een tentoonstelling voor alle aanwezige gasten. Daarna hebben we een gezamenlijke maaltijd, zodat je in alle rust op zaterdagochtend na het ontbijt kunt vertrekken.

Kosten voor deze week zijn € 375 voor het boetseren (inclusief begeleiding, gereedschap, materialen en model) en € 300 voor 6 nachten verblijf op Savita (inclusief maaltijden, koffie en thee). Je beschikt over je eigen kamer met douche en wc en er wordt vegetarisch voor je gekookt. Bij vertrekt maak je eigen kamer even schoon en op toerbeurt help je mee met de afwas.

De reis regel je zelf. Er is een dagelijkse busverbinding vanuit Nederland en vaak kun je met iemand meerijden. Kijk maar op de site https://www.savita.nl/.

Inschrijving kan per direct. annemiek@annemiekcollin.nl  Betaling van de kosten € 675 gaarne aan mij o.v.v. Boetseren_Savita2023.

Je kunt rechtstreeks met Savita afspreken als je eerder wil komen of langer wil blijven.

Als je met de bus komt moet je worden opgehaald; maak een afspraak met Savita!

Annemiek Collin

Ir van Stuivenbergweg 30

6645 AC Winssen

+31 (0)587 524055

 annemiek@annemiekcollin.nl